FESTEN ÄR ÖVER FÖR DENNA GÅNG

Kullamannen start 2017 Mölle Kullaberg

FESTEN ÄR ÖVER FÖR DENNA GÅNG

Festen är över, hamnplanen i Mölle är tom. 

Vi är mer än vanligt omtumlade efter helgen som varit mycket känslosam.

Man måste vara två för att dansa tango, gäster för att ha en fest. Det kommer mängder av rapporter om en nästan magisk stämning från banan där löpare hjälpt varandra med både handling och vänliga ord.

Det verkar vara en särskild kategori av människor som lockas till Mölle en novemberdag, en samling av likasinnade som tillsammans skapar en feststämning som är svår att beskriva om man inte varit med. Tack för att ni tror på våra i bland nästan galna infall, tack för att ni kom till Mölle

Kullaberg var skoningslöst detta år. Ett ihärdigt regnande gjorde spåren tyngre än vi någonsin sett. Även gamla “stridshästar” som vi berörs av den kampvilja som visades i helgen som gick, vi har sett tårar, skratt, beslutsamhet .

Svarta löpare for fram som formel 1 löpare i dyn, Dödens och Dubbeldöden trotsade de hala stenarna och branterna med otroligt bra tider. Vår nya distans 100 miles blev hård, mycket hård! 72% tvingades bryta och endast 36 män och 4 damer kunde fullfölja. 100 miles verkar ha blivt 167 km och höjdmetrarna som fransmännen tog ifrån oss kom tillbaka till 4375. Vi som själva ofta pressat oss själva intill väggen förstår vilken kamp det varit bakom, vilka drömmar som krossats och vilken glädje de har känt som fullföljt.

Att under natten sitta i stabstältet och ta emot DNF från krigare som kämpat 100 km och 12-16 timmar tar på de mentala krafterna. Förlåt oss kanske inte är rätt ord, men ni har vår absoluta respekt.

Många snabba löpare i alla klasser gjorde fantastiska resultat. Fart och kraft är prestation. Det är därför vi tävlar. Men de som är ute 2-5 ggr så länge som täten i mörker och ensamhet visar en beslutsamhet som vi respekterar djupt.

Gentleman Jim, James Corbett. Den förste riktiga mästaren i tungviktsboxning 1892-97 har ett berömt uttalande som passar in.

“Fight one more round. When your feet are so tired that you have to shuffle back to the centre of the ring, fight one more round. When your arms are so tired that you can hardly lift your hands to come on guard, fight one more round. When your nose is bleeding and your eyes are black and you are so tired you wish your opponent would crack you one on the jaw and put you to sleep, fight one more round – remembering that the man who always fights one more round is never whipped.”

Detta är tycker vi stämmer in i helgens upplevelser.

Salomonteamet är på väg med en film om helgen. Här är en liten teaser:

Vi skall strax lägga upp ett batteri av bilder som beskriver känslan av helgen, men vi säger ärligt som det är behöver lite mera tid, 72h nonstopp tar sin tribut för de ålderstigna Kullamännen.

Resultat från Kullamannen 2017 kommer här >
Fel? Maila oss.

I år smög vi igång anmälan. Ja det är riktigt. 2018 har öppnat. Vi har cirka 500 löpare som hittat rätt, dvs nästan 30% fullt på ett par dagar. Ni som vill bara med nästa år rekomenderar vi denna länk >

Det kommer mera när vi vaknat ur koman…

Tack för en fantastisk helg!