Kullamannen Trail 2014

FRÅGOR & SVAR – KULLAMANNEN 2014

Vi får löpande frågor till Kullamannen kring årets Kullamannen Trail 29-31 maj. Några veckor innan start kommer vi såklart att skicka ut ett PM med precis all viktig information. Tills dess håller vi sidan ”Viktig information” Kullamannen.com uppdaterad. Nu är den laddad med den senaste frågeskörden. Ta en titt här:

Var hämtar jag ut min nummerlapp?
Från och med torsdag/fredag 29/5 kl 16-20, kan du hämta ut din nummerlapp på Rusthållargården i Arild. Klicka här för Google Map.

När får jag min Kullamannen t-shirt?
Om du har beställt en t-shirt i samband med anmälan hämtar du ut denna samtidigt med nummerlappen på Rusthållargården.

Jag har fått förhinder. Kan en vän överta min start?
Det går jättebra. Ge oss namn och mailadress så fixar vi det.

Jag har blivit skadad och kommer inte. Får jag pengarna tillbaka.
Nej tyvärr inte. Startklar ger bra försäkringsskydd hela året och den försäkringen borde alla löpare ha.

När går starten?
Ultran startar kl 08:00 (i Ängelholm) – målgång ca 12:30-13:00 i Björkeröd, Kullaberg.

  • Svart Bana (12km) mellan kl 10:00 – 11:00 – målgång 11:00-12:30
  • Dödens Zon (ca 24km) mellan kl 11:00-11:15 – målgång 13:00
  • Blå Bana (6km) kl 13:00 – målgång 13:30

Hur tar man sig till starten på Ultra?
Man kan boka en buss. De går från Björkeröd kl 06.30. Pris 50 kr. Biljett köpes i shoppen på hemsidan under kategorin “event”. Klitterbyni Ängelholm har fina stugor till mycket låga priser, som ligger endast 50 meter från start. Kl 16.30 går det busstransport från mål till Klitterbyn i Ängelholm, som även den kan bokas i shoppen under kategorin “event”.

Får man ha hund med sig på banan?
Vi älskar hundar, men de får tyvärr vara hemma denna gång.

Hur långt är det från campingen till målområdet?
Det är ca 800 meter så det är en lagom uppvärmning eller nerjogg.

Kan man duscha eller byta om innan tävling?
Dusch finns på “First camp Mölle”. Ombyte får du göra på lämpligt ställe i naturen och är du blyg får du byta om hemma?

Finns det något att äta på målområdet?
Absolut. Helsingborg Hockey grillar hamburgare, rosteriet Zoegas fixar kaffet och Sjöstrands bageri supergoda kanelbullar.

Finns det sjukvård på plats?
Japp, har du problem med hjärtat bör du förståss stanna hemma, men enklare skavanker och utmattningssymtom fixar fältskären gärna till. Svårare blessyrer sorterar sjuksköterska/läkare ut till akutmottagningen i Helsingborg.

The Dark side – var och när går starten?
Starten går vid Rusthållargården den 29 maj vid solens nedgång ca 21.40. Efteråt säljes Rusthållargårdens Gulasch till bonuspriset 50 kr till alla. Baren är öppen för de som vill läska sig lite extra. Allt sker såklart i eldens sken och kanske ackompanjerat av lite balkanmusik?

Är detta all information ni kommer att släppa innan loppet?
Nej nej, du kommer att få ett detaljerat mail med all information du behöver för loppet/-en du ska springa ca 2 veckor innan. Samma info läggs ut på hemsidan och det här dokumenetet fylls hela tiden, allt eftersom frågorna droppar in.

Får man parkera längs backen upp till målet? Det är så fin skog där…
Nej tyvärr. Området ligger i ett naturreservat, och då snackar vi borttransport av fordon med bärgare till Helsingborg eller ännu längre bort. Helsingborgs hockeygrabbar går upp kl 05.00 och öppnar grindarna till ängen, visar vägen och vaktar bilen från påhälsning. Efter tävlingen återställer de det 25 hektar stora området, plockar glömda flaskor, tröjor och det sista barpappret. De två dagarnas arbete kostar dig en tjuga för den servicen. En slant de är väl värda och som kommer att gå till deras lagkassa vintern 2014. Ta med cash och gör grabbarna glada. För de som tycker detta är dyrt finns det möjlighet att parkera i Höganäs och ta taxi in till TC  🙂