Kullamannen by UTMB®

Kullamannen blir en del av UTMB® World Series, med 25 episka lopp över hela världen

Vi blev både förvånade och stolta förstås, när vi fick frågan om att bli en del av serien. Efter långvarigt övervägande kom vi fram till att det bästa för Kullamannen och sporten var att följa med på detta tåg. Vi blir enda loppet i norra Europa i serien och lättillgängligt för den stora gruppen nordiska löpare.

Det blir samma organisation som vanligt, men man kan säga att loppet kvalitetssäkras enligt UTMB-standard till vissa delar.

Något som vi tidigt uppmärksammade var att UTMB valt att använda distanserna 20 km, 50 km, 100 km och 100 miles. Det är samma som vi använt i många år och vi ser fram emot att sprida ännu mer Kullamannen-anda bland storloppen.

Reglerna kommer att bli mer lika UTMB och vi kommer att satsa på en ännu bättre feststämning i Mölle och Båstad.

Ni som haft turen att deltaga  i Chamonix kommer att känna igen er även på Kullamannen framöver. Vi kommer att tillföras både kunskap och resurser till vår tävling. Samtidigt vill vi vara mycket tydliga med att vi kommer att behålla vår särart som oförutsägbara, annorlunda och med utmanande tävlingar.

Nu kör vi!

STARTTIDER NOVEMBER 2022

Anmälan öppnar fredag 4 februari kl 12:00 och som tidigare år har vi endast ett begränsat antal platser.

Himmel, Hav & Helvete 100 miles start fredag 4 november kl 18:00 – ja det blir lite sömn innan, möjlighet till två nätter.

Sprint 100 km start fredag 4 november kl 24:00 – Nu får även 100 km känna på Bjärekusten by night.

Sibirien 50 km start lördag 5 november kl 09:00 – Solen går ner 16.42, pannlampa eller inte pannlampa?

Dödens Zon 20 km start lördag 5 november från 11:00 – Något kortare bana i år, men lika tekniskt och utmanande.

Grunden i vårt tävlingstänk är att vare sig du är elit eller motionär skall det vara en utmaning och osäkert om du skall kunna genomföra loppet.

Funktionströja ingår i anmälan, men välj storlek.

I de tre längsta klasserna kommer placering 1, 2 och 3 att direktkvalificera till motsvarande lopp i UTMB-veckan 2023, men även alla andra som fullföljer ett lopp i UTMB World Serie får sina “running stones” och därmed möjlighet att vara med i lotteriet.

Välkomna till Kullamannen by UTMB 2022!