Kullamannen fälld av kungens knektar

Kullamannen fälld av kungens knektar 

Vår tillståndsprövning började i januari månad. Vi har skickat in ansökningar, diskuterat, skickat in nya ansökningar och justerat vårt genomförande både på längden och tvären. Vi har till och med satt ihop en expertgrupp inom epidemiologi och skrivit handlingsplaner för att vi ska kunna göra ett säkert och tryggt genomförande för alla deltagare och funktionärer.

Vi hamnade i en Kafkaliknande process med Polisens tillsynsmyndighet, där principer varit viktigare än förnuft. Som att endast 50 löpare fick vara på Skåneledens 130 mil samtidigt!

När man började tala om en ny maxgräns på 500 personer för offentliga sammankomster, trodde vi givetvis att detta även skulle gälla för motionslopp. När 50-gränsen infördes tidigare i år gjordes ingen skillnad på olika grupper. Vi trodde därför i vår enfald att det skulle vara lika för alla även nu när 500-regeln skulle införas 1:a oktober. Men då kommer dråpslaget: Löpartävlingar är inte inkluderade! 

Det är inte möjligt!? Man får alltså sitta på restauranger, trängas på köpcenter och ishallar, men att vara mer än 50 personer på en löpartävling vars bana sträcker sig över 170 km utomhus är förbjudet. Det finns ingen logik i detta.

Tro oss, vi har försökt komma fram på varje tänkbar väg. Men alla idéer och förslag har fått nej-stämpel och tiden har runnit ut. Slaget är över. Med stor sorg i hjärtat tvingas vi till sist ställa in årets Kullamannen.

Vi är uppgivna, vi är frustrerade och vi är arga, och vi förstår att ni alla är besvikna. Därför ber vi om förlåtelse till alla er som litade på att vi skulle lyckas övertyga maktens byråkrater. Vi gjorde allt vi kunde. Det räckte inte. Denna gången misslyckades vi …

Vad händer då nu? Länsstyrelsen har varit snabba och gett oss en möjlighet att göra ett nytt försök längre fram.

Vi flyttar hela Kullamannen till slutet av mars 2021. Alla ni som är anmälda eller flyttade i årets tävling står på startlistan för Kullamannen våren 2021.

Det är nästan sex månader dit och förhoppningsvis går vi mot ljusare tider med Covid-19 på tillbakagång, och då kan vi arrangera Kullamannen på det sätt som vi alla vill uppleva den.

Vi är svårt sårade men tar oss nu till en enslig grotta på bergets norra sida för att läka våra sår. Vi kommer tillbaka! Och vi hoppas du vill följa med.

/Kullamannen