Kullamannen har en plan!

Kullamannen har en plan!

Kullamannen har en plan!

Med start/mål i Mölle hamn skapas en kontinental feststämning. Grand Hotell och Hotell Kullaberg öppnar dörrarna så de trötta löparna som kommer in kan gå direkt till baren för att köpa en espresso.

Svarta får se den fina fyren och 550 höjdmeter. Blå bana få se ett lite mer tekniskt parti än vanligt. 4WD.

Årets ultra är inspirerad av Faragas- och Glencoemassiven. Det var dags att höja ribban lite. Mängder av lopp använder sig av våra ursprungliga slogans “Sverges vackraste lopp” eller “den hårdaste vackraste trailultran” 
Vi bryr oss inte längre om de epiteten, vi går vår väg och kommer att visa en äventyrlig resa som visar hur livet varit på berget i alla tider. Kargt, hårt, vackert, ett drama i tre akter på självaste Allahelgons afton.

Det blir lite som en föreställning där löparna själva är delaktiga mitt i , där otroliga vyer, smala tekniska bergsstigar, fyren som ger hopp i fjärran och en dödens zon som är mörkare och mera våldsam än någongång tidigare. Utöver detta så får vi se vad Vår Herre kommer att visa löparna i form av väder.

När vi visade baschefen banan för ultran kom detta svar i retur. Det får oss tro att vi gort en intressant bana:

“Fy faan för Ultran…! Hur många höjdmeter blir det på en runda? Jag kommer vara mäkta imponerad av de som går i mål, liksom en helt annan dimension jämfört med föregångarna.”

Inom kort kommer en provlöparrapport. Vi gissar grovt på 20500 m/1100 höjdmeter/varv. En sisådär 62 km och 3300 hm.

Men som alltid, Kullamannen lovar ingenting bestämt. Kanske dyker det upp en sen plusmeny, och några kilometer hit eller dit är ju inte hela världen …

Sätt väckarklockorna. Ultra startar 07.00, solen går upp strax efter.

Kanske döper vi årets version till “Skriet”

Välkomna till äventyret!