Kullamannen hotas av Länsstyrelsen

Kullamannen hotas av Länsstyrelsen

Vår uppmaning om att träna på Kullaberg i helgen är inget arrangemang. Det är vi övertygade om att alla ni löpare inte heller tror. Vi har har endast tipsat om möjligheten att springa på Kullaberg i helgen. Det är en fantastiskt tid. 

Vi anklagas via mail från Länsstyrelsen för olovligt arrangemang och brott mot reservatsföreskrifterna. Länsstyrelsen har även gjort anmälan hos Polisen om att detta är en offentlig tillställning som kräver tillstånd. Vi undrar fortfarande för vilken tillställning. Vi har inte planerat att genomföra något event eller arrangemang utan endast gett förslag på träningsrunda på Kullaberg.

Vi har förgäves vädjat till förnuftet om att en uppmaning till motion och träning på Kullaberg inte är olaglig. Detta har inte hörsammats.

Istället har vi fått ett brev där vi hotas med vite och upp till sex månaders fängelse. 

Länsstyrelsen vill att vi skall dra tillbaka något som inte är ett arrangemang och därmed påstå att det faktiskt är ett arrangemang, en Kafka-process i modern tappning.

De kräver att vi inte får lägga ut GPX-filer på hemsidan? Med vilken rätt? Banan bryter inte mot några reservatsföreskrifter.

Länsstyrelsen vill kväva vår yttrandefrihet i form av krav att vi skall plocka bort inlägg på sociala medier! Sen när har Länsstyrelsen rätt att bestämma över vad vi skriver på sociala medier? De demokratiska rättigheterna som våra förfäder har kämpat för under 1900-talet är inte särskilt gamla. Står vi inte upp mot orättvisor från överheten kan rättigheterna snabbt försvinna.

Ultimatumet från Länsstyrelsen går ut idag den 12:e maj kl 11.00. Men hjärta och heder gör att vi inte kan vika oss denna gång. Vi kan inte förstå vad vi gjort för fel!

Men det är mänskligt att fela, även en myndighet kan göra fel och det har vi full förståelse för. Vi hoppas att någon skall ta sitt förnuft till fånga i sista stund. Om inte väntar vi in bödlarna med Länsstyrelsens beslut. 

Det tragikomiska är att Länsstyrelsen själva uppmanar till aktiviteter. Spring på Kullaberg, Gå i Kullamannens fotspår. Hyckleri? Du bestämmer.

Vi har valt att publicera brevet från Länsstyrelsen samt bifogar länk till Länsstyrelsens egna Facebooksida där de uppmanar om att genomföra aktiviteter på Kullaberg under parollen “Luften är fri”. Se uppmaning här.