Kullamannens Kullaberg

Kullamannens Kullaberg

Det är mycket magi bland klipporna och hedarna på berget. En sommarkväll när solen skiner kan kännas som man är på världens lugnaste och vackraste plats. Ensam en mörk kulen höstkväll tycks träden röra sig, rötterna slingra sig runt benen och skuggorna bland träden får pulsen att stiga.

Kullaberg har många sidor och med åren lär man sig den hårda vägen att ha respekt för berget och det är detta vi menar gör det så oförutsägbart att springa längs de slingrande klippstigarna där ingen gång är den andra lik.

Kullamannen trail är mycket mer än en löpartävling, det är en beroendeframkallande upplevelse där kilometertiden inte är det viktigaste. Våra banläggare har nyligen fått permission från sin slutna paviljong och roar sig i dagarna för fullt med LMM banan, det finns en risk att även Dödens zon och Ultran får sig en slev ändringar också. Det talas om att såpa backar, riva ut grenar i smala passager och i de svåraste stunderna hotar de även med Söftingsgottans tvärbranta passager… vi skall göra vad vi kan för att kompromissa med de elaka herrarna.

Men Kullamannen lovar ingenting bestämt!

Häromdagen testkörde vi den fruktade norra stranden med trollstenarna i hällregn. Vissa större stenar var belagda med alger och när vågorna slog över dem så blev de superhala men andra mindre gav bra grepp så det känns som en gyllene medelväg. 

Är det inte så att när man genomgått en hård prövning och man ser målet så känns benen fjäderlätta och lyckan börjar bubbla i bröstet. Strapatserna känns som bortblåsta. Livet känns underbart just då.
Så tycker vi det är att springa Kullamannen. Äventyr på riktigt!

– Men får ni verkligen några anmälningar till detta tokeri? Tja? Vi är inte ensamma att tycka om tokerier och vackra platser. På Dödens Zon 22 km satte vi gränsen på 700, men av barmhärtighet har vi släppt på 747. 

Dubbeldöden (2 x Dödens Zon) 44 km!!! Cirka 45 platser kvar för de som vågar!

– Men Himmel Hav och helvete då, 161 km i mörker och elände, det kan väl ändå ingen vettig människa anmäla sig till? Vi vet, vi satte gränsen på 100 men nu står rekordstora 147 på startlinjen för att försöka ta sig igenom ett av landets mest krävande lopp!

Vi är inte ensamma om att vilja testa var gränserna går 🙂 Det värmer de gamla stridshästarnas hjärtan.

12 km Svart bana längs de vackraste platserna kan verka kort men de som tror att Skåne är platt får sig strax en läxa. Räkna med 65-100 minuter upplevelselöpning. 

Vi hälsar de anmälda med stor respekt.

/Kullamannen