Sebastian vinner golden ticket till Azorerna

Med skånskt trailstål blir det mer hårdrock i Golden Trail-mästerskapen i år

Sebastian Ljungdahl, står till slut som segrare på Kullamannens Golden Trail Segment Sweden. 23,7 härligt kuperade och tekniska kilometer med drygt 1000 höjdmeter.

Den 7:e juli sprang Sebastian Ljungdahl segmentet på 1:54:39.

”Det var chansen att få vinna resan till Azorerna och Golden Trail-finalen som fick mig att ställa upp i tävlingen. Jag sprang banan och rekade en gång och då kändes det som jag kunde göra den ner mot blanka två. När jag gjorde en träning till så satte jag tiden som jag vann med. Jag menar att den ska gå att göra under 1.50 utan större problem.

Den 7 juli var det väldigt dåligt väder, det regnade och blåste väldigt mycket. Det var knappast optimala förhållanden utan ganska usla. Men det var åtminstone inte varmt.

Jag kommer från Ängelholm från början och har hyfsat bra koll på Kullaberg. Det är en ganska intressant bana för den är inte lätt. Första halvan är snabblöpt bort till Arild, sen börjar det på riktigt. Sex kilometer är riktigt tuffa med bara branter upp och ner. Då gäller det att ha krafter kvar. För att vara södra Sverige är banan väldigt tuff.

Jag hörde att Carl Johan Sörman var där ute och sprang i somras, det fick jag rapporter om, men han tog aldrig segmentet.

Finalen på Azorerna går samma helg som Kullamannen skulle ha varit. Förväntningarna på mig själv är ganska låga, även om jag är starkare i år än tidigare. Men startfältet är djävulskt starkt. Frågan är om du kan hitta ett starkare. Kan jag placera mig i topp 30 någon av dagarna får jag vara nöjd. Jag ser mest fram emot dag tre. Då är det rakt upp, 2300 höjdmeter, till en vulkantopp och sedan en bit ner igen. Det känns som om det passar mig bäst.”

Kullamannen önskar stort lycka till och håller tummarna för Sebbe!