Näkergalen och kullamannen

Näktergalen vs Speakergubbe

Efter förra årets Kullamannen Trail fick vi klagomål från en sponsor som inte tyckte vårt tävlingcentrum var som på andra tävlingar. Ni har ingen speaker och bra ljudanläggning fick vi höra. Vårt svar var enkelt och rakt.

– Nej vi är ingen löpartävling, vi är ett äventyr! Vi anser att Koltrasten och näktergalen är överlägsen vilken annan tophit som helst i ett naturreservat, och hur skall man kunna lägga märke till den andäktiga stämningen med en brölande speaker?

Resultathanteringen kommer dock att förstoras med stora TV skärmar. När ankomststressen lagt sig kommer ni även att kunna höra vinden i trädkronorna och under loppet kommer ni också att få stora doftupplevelser. Från den ångestsvettiga starten och damm, den första myrmarken och nyutslagna bokskogen, salta vindar över havsängarna, ramslöksstråken på den norra sidan, smala gyttjestigar, salta stränder och till sist med näsan som ett tryffelsvin i den skånska myllan kommer gamla löv-bouqouet dofter innan ni förlorar känslan för tid och rum.

Med vässade sinnen inser ni till sist att ni klarade det. Nya gränser är satta för många och inget är väl skönare efter en lång dag att få sträcka ut i det mjuka gräset efter målbågen, känna pulsen gå ner, Känna hur krafterna som nyss var borta sakta återvänder och med ett stort leende på läpparna bara se molnen dra förbi. Livet är väl aldrig så intensivt som då?

Javissta ja vi glömde, en säckpipspelare trivs bra på Kullaberg , men det räknas väl inte som musik?