PLANERING I GRYNINGEN

PLANERING I GRYNINGEN

Mörkret faller på och håller ett fast grepp om berget när vi rullar upp till Kullens fyr vid sjutiden på morgonen. En rykande svart kopp kaffe, sedan tar vi norrsidan öster ut. Så ser planen ut. Men först skall kartorna fram. De har en märklig kraft, hornen börjar växa ut när man letar nya spännande dragningar.

Kullamannen skall alltid vara ett äventyr där upplevelsen är viktigare än tiden. Det är lätt att bli hemmablind när man springer längs de smala klippstigarna, men efter alla resor i berg världen över, kan vi konstatera att vår tävling går på en av de vackraste platser vi sett. Våra banor skall vara utmanande och vackra, så vi letar ständigt efter nya stigar.

Det är därför vi går upp i ottan och vässar banor. Ingen skall komma lätt undan.

Det är dags att sätta upp Kullamannens kalender på väggen och räkna ner. Det är cirka 100 dagar kvar till tävling i mars. Det kan tyckas långt, men efter julglögg, skinka och raketer är det sannerligen inte många dagar kvar att vässa formen på. De som slarvar kommer att få känna bergets hårda nypor i mars.

Vi befinner oss i svåra tider men för att överleva måste vi alla drömma om framtiden.

Vi tror på en corona-anpassad Kullamannen i mars och en levererans av Kullamannen Allahelgona 2021 som en del av Ultra Trail World Tour®.

November platserna har gått åt snabbt – vi är svältfödda på race. Anmäl dig till Kullamannen Ultra 100 Miles, Sibirien Ultra 50 km och Dödens Zon 22 km i Allahelgon här