UTMB, WESTERN STATES, EIGER TRAIL ULTRA … KULLAMANNEN!

UTMB, WESTERN STATES, EIGER TRAIL ULTRA … KULLAMANNEN!

Från november 2021 ingår Kullamannen i Ultra Trail World Tour tillsammans med världens mest legendariska bergs- och traillopp. 

Hur har då ett litet lopp i nordvästra Skåne kommit med i detta kända sällskap? Ultra Trail World Tour har representanter runt om i världen, vars uppgift är att identifiera och utvärdera möjliga kandidater till världscupen. Dessa presenteras för organisationens sportråd som består av tävlingschefer från de lopp som ingår i cupen. Rådet röstade enhälligt fram Kullamannen som kandidat till världscupen 2021 och vi fick nypa oss i armar och ben när vd Marie Sammons ringde upp och erbjöd oss platsen.  

Kullamannen och Sverige hamnar nu på den internationella trailscenen. Hit har vi har tagit oss tack vare alla fantastiska löpare som har följt med oss på äventyren, gett oss feedback och alltid stöttat oss i både med- och motgång. Det kan vi inte nog tacka er för!

För dig som löpare betyder detta att …

… fler internationella topplöpare kommer till Kullaberg. Som idrottare är det alltid kul att se och mäta sig med de bästa även om upplevelsen är större än resultatet för de flesta.

… du kan ta dig hela vägen till världscupfinalen under UTMB-veckan. Kullamannen kommer att vara ett av få lopp som gör det möjligt att kvalificera sig till UTMB då kvalificeringsreglerna kommer att förändras.

… den internationella prägeln kommer att öka och med den bevakningen av loppet. Vi planerar bland annat för att live-sända hela evenemanget. 

Men tro nu inte att Kullamannen i och med detta kommer att bli toppstyrda och inrätta sig i ledet. Den första diskussionen rörde just vår själ och vår rätt att själva skapa våra löaräventyr. Det visade sig att man i sportrådet snarare såg detta som en tillgång än tvärtom. Med andra ord fortsätter vi vara en katt bland hermelinerna. 

Kullamannen kommer också att vara representerade med två platser i Ultra Trail World Tours sportråd där samtliga lopp ingår. 

Tack för att ni har gjort det här möjligt och varmt välkomna till en ny era!

/Kullamannen