VÄRMEN STIGER INFÖR LADONIA MEMORIAL

Ladonia 2015

VÄRMEN STIGER INFÖR LADONIA MEMORIAL

Värmen stiger verkligen inför Ladoinia Mountain Memorial den 11:e juli.

Häromveckan var det banläggarmöte med Hedin, Andersson och Sjögren. Det blev en glad kväll med grill, öl och whisky från “The Highlands”. Ty seriös LMM banläggning kräva dessa drycker!

Ingen vet riktigt vad som hände sen, kvällen blev lång och tryckaren tog med sig banorna hem. Den 1 juli kom mailet från tryckeriet….”– Vad håller ni på med? Vill ni inte någon skall klara banan?”. Vi fattade ingenting, så farligt var det väl inte? Minnet svek oss lite men igår damp provtrycket ner och det blev ju mycket och stora kartor får man säga….. 80 x 65cm på en, 50 x 60 cm på en annan men en rymdes på en A4 i alla fall.

Detta år valde vi ett material som är 100% vättåligt, rivsäkert och som även kan användas som räddningsfilt.
Nu ber vi till bergsgudarna om 30 grader varmt om en vecka så att löparna får en fin dag på berget.

Kartor – Check
SI6 – Check ( klarar 64 kontroller)
Armband SI6 – Check
RIB-båt – Check
Tröjor med bergsbön – Check
Hoppmästare – Check
Senior advisor – Check
Livräddare – Check
PM – Check(skickas i helgen)

Vad är Ladonia Mountain Memorial undrar kanske någon från den nya generationen?

Den 14 juli 2001 samlades äventyrslöpare från hela landet inför premiärturen av bergslöpningstävlingen Ladonia mountain trophy på Kullaberg. Många långväga gäster skrattade glatt åt en bergstävling i Skåne. Ty i skolan använde man på den tiden Nils Holgersson som geografibok och där fick de lära sig att Skåne var platt! 
De fick alla en rejäl läxa. Efter loppet satt de med stirrande glansiga blickar och undrade vad som hände? 50% bröt!

Alla var där, orienterare, multisportare, skidåkare långlöpare . 
Resten är historia. 

Under 10 år var LMT ” The shit” för hårda tävlingar. Det var höjdmeter som ingen annanstans, vi simmade 10 år innan swimrun. Tävlingen stängdes som en protest mot att man tog bort betalstationen till Kullaberg. Förr kostade det nämligen 5:- för vandrare och 40:- för bil. Det var som att gå till en nöjespark och det kändes bra att betala för att bevara berget vi älskade.

Men ibland vaknar LMM draken upp igen, i år är ett sådant år och då måste den lik Al Oerter vara ” Snabbare- Högre- starkare” för att anpassa sig till de nya villkor som gäller nu när alla springer ultra strax efter de lärt sig gå 🙂

“What good does it do to be afraid? It doesn’t help anything. You better try and figure out what’s happening and correct it”. /Chuck Yeager

P.S. Med stor respekt hälsar vi Bo-Arne Olsson välkommen till årets tävling. Han har genomfört samtliga 12 tävlingar i historien. Respekt!